Cristopher Breen har funderat lite extra på vad Apple kan erbjuda förläggare för fördelar med en Apple tablet. Jag tror att han är något på spåren när han knyter ihop iTunes Store med eget annonsnätverk (Apples nyss införskaffade Quattro Wireless) och smarta egna format för publicering samt positioneringstjänster.

Rätt utfört kan detta bli just den medicin som en haltande publicistverksamhet kan behöva för att utveckla sin verksamhet mot en mer pappersoberoende framtid. Apple verkar vara på god väg att knyta ihop en godispåse som blir svår att motstå för den som vill vara med i matchen om läsarnas pengar och lojalitet. Samtidigt innebär det ännu ett steg som låter Apple tjäna mer på leverans av innehåll i förhållande till hårdvaruförsäljning.

”Also, some of our devices know where they are—in downtown Chicago next to a couple of dozen retailers who would love to reach your readers, for example. No promises, of course, but we think you can understand the power of location, targeted advertising, and the ability for mobile devices to make purchases.”