MaxiMac arkiverad artikel 2008-06

OS X utan Mac

Publicerad 2008-06-07 1:44

Apple verkar vara pÄ vÀg att skippa Mac som förled till operativsystemet OS X. Ett passande drag med tanke pÄ att OS X nu ligger i botten bÄde för fullstora datorer och för iPhone. PÄ de banners som Àr upphÀngda inför starten av WWDC08 pÄ mÄndag syns följande budskap:

  • OS X Leopard – The worlds most advanced operating system
  • OS X iPhone – The worlds most advanced mobile platform

Operativsystemet för Apples datorer har alltid haft antingen Mac eller Macintosh med i namnet, detta Àr första gÄngen operativsystemet presenteras utan detta förled. Med tanke pÄ att det alltid varit lite knöligt att förklara att bÄde Apples datorer och iPhone i grunden delar samma operativsystem Àr detta en tydligare lösning. Att skippa Mac passar Àven bra in med alla rykten om att tjÀnsten .Mac Àr pÄ vÀg att ersÀttas och fÄ nytt namn. Dessutom presenteras OS X iPhone som en mobil plattform, vilket stÀmmer bra nu nÀr det finns ett SDK att bygga applikationer med. Tidigare kallades denna gren av OS X för iPhone OS.

Appleloggan pÄ fasaden Àr inte direkt blygsam vad gÀller storlek. Det finns en hel del fÀrska bilder kring förberedelserna för mÀssan att ta del utav pÄ nÀtet.