MaxiMac arkiverad artikel 2006-05

iBook eller MacBook imorgon?

Publicerad 2006-05-08 20:48

Ännu en liten lĂ€cka pĂ„ Apples webbplats tyder pĂ„ att vi fĂ„r se en ny iBook/MacBook imorgon. LĂ€ckan ifrĂ„ga bestĂ„r av en inbjudan till ett seminarium som kommer att berĂ€tta om en ny iBook, som sĂ€gs vara den billigaste iBook–modellen nĂ„gonsin.

Dessa nya uppgifter tyder onekligen pÄ att man kommer att behÄlla namnet iBook, liksom man har hÄllit kvar vid iMac vad gÀller den andra storsÀljaren för konsumentmarknaden.

Seminariet ifrĂ„ga kommer att hĂ„llas i CompUSA:s Apple Shop pĂ„ Femte avenyn i New York. Det har av vissa spekulerats i att sĂ„dana hĂ€r ”misstag” pĂ„ Apples webbplats Ă€r ett sĂ€tt att piska pĂ„ ryktesmaskineriet inför releasen. HĂ€rmed var detta alltsĂ„ gjort Ă€ven hĂ€r.

Uppdatering: Det enda misstaget med ovanstĂ„ende inbjudan frĂ„n CompUSA/Apple Ă€r att de anvĂ€nt gammal text för ett regelbundet Ă„terkommande seminarium. Det var ett tag sedan nu som iBook var ”the new iBook”.

Med tanke pÄ den pÄgÄende spelmÀssan E3 vore det dessutom dÄlig tajming av Apple att slÀppa en ny modell. Smartare dÄ att synka ihop det med öppnandet av Apples nya butik i New York senare denna mÄnad.