MaxiMac arkiverad artikel 2005-09

Safari uppdaterad men vad Àr fixat?

Publicerad 2005-09-01 10:10 | Källa

Safari har blivit uppdaterad till version 2.0.1 för Mac OS X Tiger och version 1.3.1 för Mac OS X Panther. Informationen pÄ Apples hemsida Àr vÀldigt kortfattad. Uppdateringen sÀgs förbÀttra kompatibiliteten med webbplatser, programstabiliteten och stödet för tredjepartsapplikationer.

Safari har i versionerna innan denna uppdatering orsakat problem för mÄnga anvÀndare, framförallt i kombination med Tigers uppdateringar. De vanligaste problemen verkar ha att göra med webbplatser som anvÀnder sig mycket av javascript. MinneslÀckor som fÄr programmet att svÀlla ut och bli lÄngsamt vid lÄngvarigt bruk och frysningar med Ätföljande roterande badboll frÄn helvetet har varit andra vanliga problem.

Det verkar som att ”nya” Safari lyckats bli snabbare och hanterar knepiga javascriptsajter bĂ€ttre. Enligt Surfin' Safari sĂ„ jagar man dock fortfarande minnesluckor i WebKit som Ă€r sjĂ€lva motorn i Safari.

Ett standardtrick om du har problem med Safari Àr att tömma Cacheminnet och antingen stÀnga av stödet för andra formulÀr i instÀllningen för AutoformulÀr eller se till att redigera och ta bort onödiga webbplatser i denna funktion.