Apple kan splitta AAPL för att komma in i Dow Jones Index

Sedan Apple i och med sin senaste kvartalsrapport börjat ge utdelning på sin aktie finns nu möjligheten att få in AAPL i Dow Jones Index. Genom att splitta AAPL görs aktien dessutom mer attraktiv för nya investerare.

”Apple’s initiation of a dividend brings the company in line with all other Dow components. We note that Apple is currently the only company above $215 billion in market cap that pays a dividend and is not included in the Dow.”

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. BörsTobbe

    Det handlar inte om att flytta från Nasdaq utan att splitta aktien så att priset på en aktie blir mindre och på så sätt kunna komma med i Dow igen.
    Det finns bara 2 handelsplatser för aktier av Apples kaliber i USA, NYSE & Nasdaq. Dow Jones bygger ett index på de mest omsatta aktierna som används som referens och som det handlas på till stor del.
    …svårt det där med aktier och marknader och index å sånt… ;-)

    • Såklart. Klantigt och slarvigt av mig som brukar ha koll. Ändrar pronto. Tack BörsTobbe.

Kommentera