Nya trojanen Sabpap för OS X liknar Flashback

Antivirusföretaget Sophos har flaggat för den nya trojanen Sabpap som utnyttjar samma säkerhetshål som Flashback för att infektera OS X. Den som följt rekommendationen att installera Sophos Anti–Virus och/eller slagit av Java ska vara utom fara för OSX/Sabpap-A.

”The newly discovered Sabpab malware is in many ways a basic backdoor Trojan horse. It connects to a control server using HTTP, receiving commands from remote hackers as to what it should do. The criminals behind the attack can grab screenshots from infected Macs, upload and download files, and execute commands remotely.”

Det här inlägget postades i diverse och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>