Använd Jorden som skrivbordsbild med Blue Marble 2012

Sköna rymdbilder är alldeles utmärkta som skrivbordsbilder. Nu har NASA Goddard Photo and Video släppt en helt ny högupplöst version av den klassiska bilden av Jorden sedd från rymden. Blue Marble 2012 är hopsatt av flera svep av bilder från den nordiskklingande satelliten Suomi NPP. Jag har gjort en egen skrivbordsbild av Blue Marble 2012 i Apples standardformat 3200 x 2000 pixlar för Mac som du kan använda direkt, men det är fritt fram att hämta hem originalet och göra egna varianter för iPhone och iPad med flera.

”A ‘Blue Marble’ image of the Earth taken from the VIIRS instrument aboard NASA’s most recently launched Earth-observing satellite – Suomi NPP. This composite image uses a number of swaths of the Earth’s surface taken on January 4, 2012.”

Det här inlägget postades i diverse, tips och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Använd Jorden som skrivbordsbild med Blue Marble 2012

  1. Pingback: En ny Blue Marble med Afrika i fokus som skrivbordsbild för Mac | MaxiMac

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>