Så får du din NAS att fungera med OS X Lion

Som väntat är det en del små saker att fixa med efter en större uppdatering av OS X. Ett problem jag ganska snabbt stötte på var att min iMac med OS X Lion inte ville ansluta som vanligt med AFP till min trogna nätverkslagringsburk LG N2B1DD2. Jag testade att uppdatera mjukvaran på min NAS men problemet kvarstod.

Efter lite googlande hittade jag lösningen. Apple tycker inte att säkerheten vid inloggning har varit tillräcklig med den metod som de flesta enkla nätverkslagringsprodukter använder sig av (DHCAST128). I ett vanligt hemmanätverk spelar den lägre säkerhetsnivån ingen som helst roll och det är som tur var relativt enkelt att göra en inställning med hjälp av Terminal som återställer den tidigare funktionaliteten.

De tillverkare som även fortsättningsvis vill kunna erbjuda full kompatibilitet med Time Machine och annat behöver rätta sig efter det OS X Lion kräver och ordna stöd för den säkrare inloggningsmetoden DHX2.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

4 kommentarer

  1. David Wigg

    Jag har dock inte problem med AFP på min ReadyNas utan med CIFS, den slutade att svara med det protokollet. Fungerar det på din LG?

    • Jag har inte använt CIFS utan endast AFP och DLNA med min LG. Det har dykt upp en hel del artiklar om detta problem så en lösning finns säkert runt hörnet.

  2. Hej John,
    Har du testat om det går att göra backup av en bluray-film från din Mac genom att använda spelaren i denna NAS?

    • Jag har gjort en del försök med att läsa blurayfilmer med min LG-NAS, men det har inte gått något vidare. Det krävs en drivrutin som hanterar spelaren som ansluten via SCSI (globalSAN iSCSI initiator) som jag inte lyckats få att fungera som tänkt. Det kan hända att jag gör nya försök om drivrutinen uppdateras för OS X Lion.

Kommentera