Äntligen är iOS 4.2 här. Nu kan den äkta potentialen hos iPad frigöras. Tyvärr har jag inte med min iPad här där jag sitter på ett hotellrum i Gällivare. Först imorgon kväll får jag en chans att installera och prova svenskt tangentbord, multitasking, mappar, AirPrint och AirPlay på min trogna iPad. Nu ligger den svenska lanseringen av iPad inte många dar bort.

En nyhet som inte tidigare varit annonserad med iOS 4.2 är att en del av funktionaliteten från Mobile Me nu blivit fri att använda utan kostnad för alla iOS–enheter. Nyheten i fråga är tjänsten Find My iPhone som nu även gäller för iPad och iPod touch. Förhoppningsvis är detta ett första steg mot att göra fler molntjänster tillgängliga till låg eller ingen kostnad.

”Find My iPhone, iPad or iPod touch — the MobileMe feature that helps you locate your missing device and protect its data — is now free on any iPhone 4, iPad or fourth-generation iPod touch running iOS 4.2.”