Ännu har ingen lyckats klura ut hur de AA NiMH-batterier som ingår till Apple batteriladdare är konstruerade. Är det OEM–batterier med Appledesignad utsida eller en egen konstruktion i botten? Apple har ju genom arbetet med sina alltmer mobila produkter skaffat sig riktigt goda kunskaper i att bygga egna avancerade batterier.

Batteriexperten Venkat Srinivasan spekulerar i att det kan vara en ny separator inne i batteriet som låter Apple lova så höga prestanda vad gäller självurladdning. Laddade Applebatterier ska klara av att hålla 80 procent laddning efter ett helt års lagring. Dessutom har batterierna en livslängd upp till 10 år.

Apple batteriladdare kostar 299 kronor komplett med sex batterier och går att beställa direkt från Apple Store.

”In general, the Ni-MH battery is a terrible battery for Bluetooth applications. This battery has notoriously high self-discharge. A typical Ni-MH battery can discharge by as much as 20% of its capacity in 2 weeks in the SF Bay Area and 50% in balmy India, in summer. Bluetooth devices are used sparingly (hopefully your job does not require you to type 24 h a day), so the self-discharge can be a killer.”