Igår på USA nationaldag, en vecka innan iPhone 3G börjar säljas, formerades en liten kö inför tilldragelsen utanför Apples flaggskeppsbutik på femte avenyn i New York. Först bland den tappra skaran befinner sig ett ungt par med en sexmånaders bebis. Tanken bakom den tidiga kön är något luddig, det är i alla fall någon sorts försök att slå rekord i tidigt köande och det har något med äpplen samt frihet från att vara bunden vid skrivbordsarbete att göra.

Apples välklädda vakter och den lokala polisen tänker inte försöka hindra kön från att stanna kvar.

Än så länge verkar vädret vara lämpligt för en långtidskö, frågan är bara om man orkar hålla ut ifall det börjar regna eller blir riktigt gassande solsken.

”This is the first line forming for the 3G iPhone at the flagship Apple 5th Avenue Store in New York City. About 10 people in line with the first two being a man and woman with a young child. I talked to the security guards and New York police who will allow everyone to stay and indicated that as of yet there are no plans to put out barricades. It appears that most (if not all) of the people in line are part of some group who may be either attempting to set a record for waiting in line or gain some publicity for themselves. It’s too early to tell if this is a hoax or whether these folks will stay in line through sun and rain for the next seven days”