Apples köp av processortillverkaren P.A. Semi har stött på militär patrull och kanske inte kan genomföras som planerat. P.A. Semis processor 1682 har snabbt blivit en vital komponent i en mängd militära system och Pentagon är inte så pigga på att tillverkning och utveckling av denna krets kan komma att upphöra efter Apples köp.

Apple har tidigare fått oväntat positiv uppmärksamhet från militärt håll, när G4 var den hetaste processorn på marknaden. Den sprang cirklar kring Pentium III och blev den första mikroprocessorn som mäktade med över 1 Gigaflop, 1 miljard flyttalsoperationer per sekund, vilket råkade vara gränsen för att klassas som superdator på den tiden. Den amerikanska militären såg superdatorer som alltför känsliga saker att exportera hur som helst, något som Apple drog nytta av i sin reklam.

Apple PowerMac G4 Commercial – Super Computer (Tanks)