Vid sidan av gamla trogna Toast och uppstickaren Disco så har ett riktigt trevligt skivbrännarprogram dykt upp.

Burn är gratis och bygger på en del andra fria programbibliotek. Bland annat används ett riktigt bra sådant för videokonvertering. Såvitt jag kan förstå så har Disco ingen möjlighet att konvertera videoformat. Toast fixar att omvandla QuickTimeformat och DivX till VCD, SVCD och DVD, men kvaliteten blir riktigt blockig och rutten.

Jag har inte någon dator kopplad till TV:n. Hittar jag något intressant på nätet med lite längre speltid så vill jag inte titta på det sittandes framför Macen. Lösningen på detta problem har varit att använda universalvideoverktyget ffmpegX för att konvertera till DVD–format, för att sedan bränna detta som vanligt på en DVD–RW med Toast.

Burn fixar hela denna process på ett mycket enklare sätt, med ffmpeg i botten, utan alla dess förvirrande inställningsalternativ. Ffmpeg har mycket bättre (ickeblockiga) och snabbare uppskalningsrutiner än de som Toast använder. I övrigt har Burn det mesta som kan förväntas under skalet. Väl värt att ta en titt på om du vill ha ännu ett riktigt bra skivbrännaralternativ.