Gjorde som ett stort antal solbortskämda Lulebor ikväll. Trampade ner till södra hamnen med barnen för att se Stadskampen arrangerad av TV4. Nu var det väl inte så många som varken såg eller hörde så mycket av själva kampen. Istället för en uppbyggd scen försiggick allt på marknivå, så att bara de som stod närmast omkring kunde se något med egna ögon.

Det fanns mycket att göra runtomkring området i alla fall. Bland de mest välbesökta aktiviteterna var det speltält som blip.se ställt upp.

En stor del av attraktionskraften bestod av att alla datorer var skinande blanka iMac G5. Även iPod fanns att testa för besökarna.

De mycket trevliga blipparna Cecilia och Stefan berättade om de sköna reaktioner som många gav prov på när de första gången såg en iMac. Villhafaktorn är enorm, även bland de som annars bara känt till PC.

Macar och iPods i tältet kommer från Macoteket.